Familiespejder 0 - 6 år

Om afdelingen

Aldersgruppe: 
0 - 6 år med familie
Mødedag/tid: 
Hver 2. søndag (ulige uger) fra 09:30 til 11:30
Ledere: 
Se info under 'Lederne' øverst
underside_kryb_fotograf_troels_askholm_andersen

Familiespejd

Klik her for at se program for Familiespejderaktiviteter: -Familiespejder-program

Hvad er familiespejd?

FamilieSpejd er friluftsliv for børn mellem 0-6 år og deres forældre. Søskende under 3 og over 6 år må også gerne deltage, men møderne afholdes på de ca. 3-6 åriges betingelser.

Vi laver bål, bygger huler og hytter, finder spændende ting i skoven, går på opdagelse, undersøger planter og dyr og en masse andre spændene og lærerige ting.

Møderne afholdes med udgangspunkt i vores hytte lige ved Vestvolden, men kan også holdes andre steder.

FamilieSpejd er anderledes end vores spejderaktiviteter for de ældre børn, da det ikke alene henvender sig til børnene, men også til deres forældre som skal deltage aktivt i møderne. Det er aktivt samvær for børn og voksne baseret på friluftsliv og spejderbevægelsens ideer bl.a. om "learning by doing".

På møderne er det skiftende forældre, der kan stå for idéerne, materialerne og ledelsen. Vi aftaler på forhånd hvem af forældrene der planlægger næste møde. Vi forventer dermed, at du som forældre deltager aktivt i møderne og dermed får en masse gode oplevelser med i købet.

FamilieSpejd er en mulighed for forældre til at mødes med andre forældre, hvor de og deres børn kan lave spændende og aktive spejderaktiviteter ude i naturen og hvor forældrene samtidig kan få en hyggesnak og evt. udbygge sine netværk.

Natur og friluftsliv er centrale emner i spejderarbejdet . Søskende er naturligvis velkomne på møderne, men aktiviteterne vil være tilrettelagt for børn mellem 3-6 år.

Mikrober bruger ikke uniform, men bruger gruppens tørklæde (med påsyet gruppens mærke), så de kan føle sig som "rigtige" spejdere.

Hvornår foregår det?

Vi holder vores møde hver 2. søndag. Du kan altid følge med i programmet her på hjemmesiden.

Kig forbi på et møde, så I kan se at det også er noget for jer ! På gensyn.

Har I fået lyst til at kigge forbi eller høre mere om Familiespejderne, så kontakt David Plesner Barfred, tlf. 60931782 eskimosen [at] hotmail [dot] com  

 

Bemærk!

Regler hos Familiespejderne

Vi skal ikke have mange regler, men der er nogle vigtige regler alle skal overholde, for at undgå ulykker, når vi er i naturen.

Kniv

Familiespejdere kan fint bruge en (lille) spejderkniv. Familiespejderen må kun anvende kniven, når de

  • Sidder ned og
  • Der er en voksen ved siden af (leder eller forælder)

Børnene må ikke selv gå rundt med kniven. Forælderen må altså gerne opbevare egen spejderdolk, men gruppen stiller spejderdolke til rådighed ved spejderaktiviteterne.

Bålstedet

Børnene må GERNE være ved bålet. Da det er vigtigt at de bliver fortrolige med bålet og lærer at opføre sig fornuftigt - og de syntes at bål er meget spændene, så det skal de selvfølgelig have mulighed for.

Vi har dog tre enkle, men gode regler:

  • Børn (og forældre) må ikke stå på stenkanten (evt. trækant) og jordvolden, når der er bål. Årsag. De kan glide og falde ind i bålet.
  • De Må gerne stikke en pind ind i bålet, men ikke når nogle laver mad, og gløden/flammen må ikke komme uden for bålpladsen.
  • De må gerne være indenfor jordvolden, men kun, når der er en voksen til stede.