Nyheder

Halfdan

Rødovrespejderne gik Bornholm Rundt for 10. gang

Da Rødovrespejderne sammen med næsten 200 andre spejdere i pinsen gik de 105 km Bornholm Rundt, var det 10. år i træk at de lokale spejdere brugte pinsen sammen på Solskinsøen.

Spejderne startede marchen fredag eftermiddag i Rønne, og sluttede samme sted søndag eftermiddag, efter en skøn gåtur rundt langs kysten, i noget af Danmarks flotteste og mest afvekslende natur. Overnatningen undervejs i Sandkås og i Snogebæk foregik selvfølgelig i telte. Efter en fælles start igennem Rønne, med faner fra de forskellige spejderkorps forrest, blev marchen givet fri og alle fandt sammen i små grupper, med ligesindede i det tempo der passede bedst. 

Turen er en udfordring for både små og store, og selv om nogle af spejderne har været med flere gange, kræver det hver gang en god portion viljestyrke, og selvfølgelig heldet til ikke at få skader undervejs, at gennemføre turen.

En af dem, der har været med mange gange er Mathilde, med spejdernavnet Spir. På trods af at hun kun er 11 år gennemførte hun denne gang for 5. år i træk. Lidt over halvdelen af de 24 deltagere fra Rødovrespejderne gik hele vejen rundt, men det er absolut ikke noget krav for at være med. Der er muligheder for at få et lift med en opsamlerbil på dele af turen, for de der ikke vil gå glip af turen, men synes at 105 km er lidt for meget for ben og fødder.

Det er uden tvivl noget af en fysisk udfordring for de fleste at gå 105 km på to døgn, men når man går sammen, og opmuntrer hinanden og hjælpes ad med at kæmpe sig igennem de træthedskriser der opstår undervejs, så bliver det en oplevelse som de deltagende spejdere ser frem til år efter år.